Hjemmelaget brenneslesuppe!

Jeg og Carina har prøvd oss på brenneslesuppe!

Og den ble SKIKKELIG god 😀

Slik laget vi den!

 

 

Ingredienser:

2 liter brennesleblader (blir 5 dl ferdig dampet)

Litt mel

Litt smør

2 fedd  hvitløk

4 sjalottløk

1 liter vann

2 terninger hønsebuljong

2,5 dl kremfløte

 

Damp brenneslebladene i 1 liter vann til de faller sammen. Spar på vanne!

Ha i hønsebuljongen.

Lag jevning av smør og mel og vannet fra brenneslene.

Finhakk og stek hvitløken og sjalottløken.

Hakk opp brenneslene og bland i jevningen sammen med løken.

Tilsett fløte!

Hvis du ikke vil ha store klumper i suppen, bruk en stavmikser helt tiul slutt.

 

Pynt gjerne suppen med brennesleblader og en liter dert med rømme.

Smaker også veldig godt med hvitløksbaguetter ved siden av 🙂




 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg