Jeg og Carina har prøvd oss på brenneslesuppe!
Og den ble SKIKKELIG god 😀
Slik laget vi den!
Ingredienser:
2 liter brennesleblader (blir 5 dl ferdig dampet)
Litt mel
Litt smør
2 fedd hvitløk
4 sjalottløk
1 liter vann
2 terninger hønsebuljong
2,5 dl kremfløte
Damp brenneslebladene i 1 liter vann til de faller sammen. Spar på vanne!
Ha i hønsebuljongen.
Lag jevning av smør og mel og vannet fra brenneslene.
Finhakk og stek hvitløken og sjalottløken.
Hakk opp brenneslene og bland i jevningen sammen med løken.
Tilsett fløte!
Hvis du ikke vil ha store klumper i suppen, bruk en stavmikser helt tiul slutt.
Pynt gjerne suppen med brennesleblader og en liter dert med rømme.
Smaker også veldig godt med hvitløksbaguetter ved siden av 🙂
1 kommentar
Nam, det både så og hørtes spennende ut 😀