Barcelona dag 6

I dag måtte vi levere tilbake syklene våre… Den gang- og sittesperra hadde ikke blitt bedre siden i går for å si det sånn, så gleda oss ikke akkurat til å sykle dem tilbake. Men det var bare å knipe sammen og tråkke oss opp. Heldigvis var det ikke langt. Siden vi allerede var i nabolaget, brukte vi dagen på motsatt side av byen. Her var det også mange casher, så vi skulle da få dagen til å gå!

Første stopp var Museu Nacional d’Art de Catalunya ved Parc de Montjuïc. Ett veldig fin bygg og en kjempefin utsikt utover byen!

Tilde fant pupper!

På baksiden av kunstmuseet fant vi en liten botanisk hage. Blomster og trær fra hele verden, ett eget vepse- og biehotell og jaggu fant vi ikke en cashe her inne også 🙂 Vi fant en benk omringet av urter og spiste lunsj.

På høyden ovenfor den botaniske hagen lå det gamle Olymiske anlegget fra OL i 1992. Her ble det en ny casherunde og beundring av utsikt og det store anlegget.

Etter ett par times hvile på rommet, gikk vi tilbake til plassen på nedsiden av kunstmuseet for å se på den flotte Font Màgica de Montjuïc. Den hadde 1,5 times vann og lysshow med musikk til som var utrolig flott og er veldig glad vi kom oss ut for å se på det! Mange hadde samlet seg rundt for å få med seg dette. Det var en opplevelse!

På vei tilbake gikk vi innom en restaurant rett nedi gata og spiste middag. Pizza og paella 🙂 Dette vvar tydeligvis ett sted de lokale eldre likte å samle seg. Var ikke akkurat Losjeplassen dette her. Visste ikke at det gikk an å lage så mye lyd… 😛 Men god stemning og god mat! Likevel var det godt å komme seg tilbake på rommet og opp i senga igjen!  

I morgen er det hjemreise og vi har hatt ei veldig fin uke i Barcelona. Flott by og utrolig mye å se! Har ikke fått med oss halvparten av hva byen har å by på, men føler vi har brukt tiden godt og fått sett litt av mye likevel 🙂

Vi pakker kua og sees når vi kommer hjem 🙂

 

Antall skritt gått siste dag: 17590

 

Hasta la vista fra turtelduene

Barcelona dag 5

VOOOOOOONDT I RÆÆÆÆÆVVAAAAAA!!!

Vi leide sykler 😀

Genial måte å kommme seg rundt i byen på 😀 Men etter 5 og en halv time på setet så kjenner man det i rompa ja! Ska’ jæ låver’æ!!! Ikke akkurat noe stressless fra Bohus disse setene her.

Først sykla vi til Casa Amatller og Casa Battló. De lå vegg i vegg!  Er laget av Gævvdi fyren 😉 Stilige saker! Men han må ha hatt fryktelig lite å finne på siden han dreiv og tegna sånne krinkelkroke hus hele tiden 😉

Deretter gikk turen ned til stranda. Deilig sol, masse varmegrader og herlig sjølukt 😀

Var noen som hadde laga en sanddrage med flammer i munnen 😀

Turtelduer på tur 😀

Fant en kjempekoselig resturant der vï tok lunchen. De hadde helt nydelig cæsar salat og hjemmelaga pommesfrites! Veldig godt valg! Også var det helt nydelig å kunne hvile rævva litt… Æ’kke vant med sånne tynne sykkelseter ass!

Samtidig som vi tok noen casher nede ved brygga måtte vi ha bilde av dette uberkule bygget her.

Når kvelden kom orka vi ikke engang å gå ut for å spise middag. Så det ble en tur innom butikken og kjøpe inn noen baguetter og litt yoghurt som ble inntatt horisonlat i senga 😉

 

Antall meter sykla: MANGE!!!

 

Gang- og sittesperre fra turtelduene!

Barcelona dag 4

I dag var vi trøtte! Ville ikke stå opp når klokka ringte, men frokosten frista, så vi kom oss opp. Etter frokost hadde vi glemt noe under dyna, så vi måtte legge oss der og leite litt… En liten stund… zzzzzz… Skal slappe av på ferie har jeg hørt ;-P

I dag gikk turen til Sagrada Familia. Har hørt så mye bra om den, men det er umulig å forestille seg hvor stor og mektig den er før man kommer dit og ser den med egne øyne. Det som ødelegger inntrykket noe er at de fortsatt holder på med byggingen av den. De begynte i 1883 og er planlagt å være ferdig i 2026! Da skal vi tilbake for denne må vi se ferdig!  

Det var også interessant å få med seg noe av historien og bakgrunnen for alle de forskjellige figurene, bruken av forskjellige typer stein, meningen bak alt lyset som kom inn gjennom vinduene og ga kirken alle fargene på innsiden. Men ord blir egentlig fattige. Det er umulig å sette ord på alt. Det ble også mer og mer facinerende jo lenger vi var der inne. En flott opplevelse.    

Møbler og interiør som også er designet av Gaudi som har designet bygget.

Sant Pau Recinte Modernista. Da vi var ferdige med Sagrada Familia gikk vi oppover “Gaudigata” og fant ett annet fint bygg, selv om dette ikke kan sammenliknes med det vi akkurat hadde opplevd. Det var opprinnelig ett sykehus og var ett prakteksemplar på catalansk modernisme. Dette var dessverre stengt, så her fikk vi bare kikka på utsiden. Dette bygget ble bygget med tanken om at folk ble raskere friske ved å være omringet av hager, blomster og fine figurer og farger. Ikke det sterile som andre sykehus er. Fornuftig mann 🙂

Lunsjen ble innntatt på toppen av bakken før vi tok metroen tilbake til gata vår. Vi kom hjem såpss tidlig i dag av vi forstatt hadde sol på balkongen vår og satte oss der for å nyte ett glass cava. Det viste seg at flaska som venta på oss når vi kom tilbake i går var fra hotellet. De hadde fått med seg at det hadde vært bursdagsbarn på rommet dagen før, så de ville gi en oppmerksomhet. Såååå koselig! En nydelig kveld i sola 🙂  

I dag vurderer vi å gå ut og spise middag igjen. Får se hva vi gidder 😉 Kan hende vi må lete etter noe under dyna igjen……… 😛

 

Rolig dag, antall skritt gått: 11860

 

Skål fra turtelduene

Barcelona dag 3

Dagen starta i dag med lys, varm frokost og bloggskriving i senga etterpå. Vi skulle ta metroen ned mot vannet i dag og ta en ny tur innom parken. Denne gangen med fulladet tlf og kamera!

 

Nesten som å komme til Aker brygge når vi kom ned til Port Vell. Var vel ikke akkurat fiskeskøyter som lå der nede og duppa… Noen av disse var jo nesten skip på størrelse med danskebåten. Noe annet enn Herøya 3 vi ror over Steinsfjorden med hver sommer.

Fant også ett kjøpesenter på enden og Tilde fikk endelig tak i ei jakke. Selv om det er Spania har det vært kaldt i skyggen.

 

På vei tilbake traff vi ei jente med en akitavalp på 5 mnd. Da måtte vi bare gå bort og spørre om vi kunne hilse. Da vi i tillegg sa at vi hadde en akita hjemme var praten i gang og vi ble stående lenge og snakke sammen 🙂 Det kommer bare mer og mer frem at i Barcelona er det godt å være hund!

I dag gikk vi tilbake til Ciutadellaparken. Der lagde vi og spiste lunsj og gikk rundt og tok flere bilder. I dag var det sol og det gjorde parken enda finere. Med sola kom også menneskene, så noe mer folksomt enn i går.

Anda som dANDser 😉

Vi fant en paput som ha  r glemt å legge seg til å sove!

Triumfbuen – Arc de Triomf

Like ved La Rambla fant vi ei lita gate som het Riera Baixa. Denne lille gata hadde flere second hand- og vintagebutikker. Da ble frk Kjos lykkelig og vi var inne i alle sammen. I den siste ble det fangst og vi kom i snakk med ei herlig dame som jobba der og som ga oss gode tips som ikke står i turistguiden om Barcelona. Flott å få med seg. 🙂

Dette sto og venta på oss når vi kom tilbake på rommet i dag. Lurer fælt på hvem som har gjort dette?!?

 

Vi var så slitne i dag at vi ikke orka tanken på å gå ut og spise middag. Vi lærte først i dag at vi har ett ganske stort supermarked vegg i vegg med hotellet (!) så i dag ble det handling der og middag på rommet. Det var helt nydelig å holde senga i kveld. Slitsomt å være på storbyferie!

 

Antall skritt gått i dag: 17490

 

God natt fra Turtelduene

 

 

Barcelona dag 2

Dag 2 starta med kald frokost i mørten, fordi stømmen på hotellet var borte i ca 1 time. Men det hadde sin sjarm det også 🙂 Etter frokost ropte senga på oss og vi sløva en god stund før vi kom oss ut. Det begynte å regne også, så vi var lure som gjemte oss under dyna fram til sola kom tilbake.

 

Vi gikk ned mot Placa Catalunya og fant noen casher på veien. Vanskelig å ikke bli oppdaget eller virke mistenktsome i en storby omringet av mennesker, men tror vi fikk det til ;-P

Vi fant veien til La Rambla og gikk nedover. Det var det ett stort matmarked og der måtte vi inn og ta en titt 🙂 Bod på bod med all slags mat, frukt, grønnsaker, fisk, godterier og jus. Det ble det også lunsj fra en bod med “orgasmisk god organisk mat” som de selv kalte det! 

Noen bilder fra Santa Maria del Mar katedralen.

Vi tror at de som har laget American Horror Story har fått inspirasjon fra noen av butikkene i Barcelona 😛 Sjekk den creepy dokka!

Hjernen sto på utsiden av Bar Brutal.. Lurer på hva de serverer der inne….

Vi tok oss en tur ned til Ciutadella-parken. Mange gamle bygg, museumsbygg, dyrehage, palamentet og Cascada Monumentet. Ett fantastisk monument med figurer og fontene. Vi gikk tomme for strøm på kameraet og det begynte å bli kaldt, så denne parken skal utforskes mer senere!  

Cascada Monumetet

 

Vi bestemte oss for å ta metroen tilbake til Rockafort, som er vårt stopp, og spise i nærheten der. Mens vi sto og så på en meny utenfor en restaurant kom en ivrig mann bort og fortalte at restauranten hans på andre siden av gata hadde 4 års jubileum. Det var egen meny med mat fra Peru, så vi bestemte oss for å prøve. Der inne ble vi vartet opp av “Papi” som oversatte menyen for oss og sørget for at vi hadde alt vi trengte. Her skal vi komme tilbake!

Tilde fikk helt dilla på forretten vi fikk, Causa med tunfisk, løk, poteter og en saus på toppen. Og hu som ikke liker tunfisk engang ;-P Det blei to forretter på hu da!
 

 

Skulle egentlig skrevet dette innlegget i går kveld. Men det skjer noe med oss begge når vi møter senga etter en laaaaang dag med myyye trasking 🙂

Antall skritt gått: 20842

 

Tuddelduuuuu fra Turtelduene
Tildus og Carius

Barcelona dag 1

Trøtte i trynet våkna vi kl 6. Senga var altfor god, men toget gikk kvart over 7, så var bare å komme seg opp, dra med seg kukofferten og komme seg over brua. Kom oss på toget og turen var i gang!

På flyplassen i Barcelona fant vi fort igjen kua og slang oss på metroen som skulle ta oss inn til byen. Fikk hjelp av en spansk gla’påsa til å kjøpe billett på en spanskspråklig automat 🙂 Metroen viste seg å være det samme som i London, så dette kunne vi 😉

 

Dette var det første som møter oss når vi kommer opp fra stasjonen.. De byr visst på litt av hvert i Spania… Har de is her mon tro…..??? Hva slags is?? I hvert fall ikke klitor-is!

 

Vi bor på Atenea Calabria Apartaments og har fått oss en koselig hybel som vi fant oss fort til rette i. Her skal vi kose vårs!

Første turen vår ut ble en cashetur “rett borti gata”. Moro å få noen smilfjes på kartet vårt i Barcelona også. Ved den første satt det noen, så vi var nødt til å vente til de hadde gått før vi kunne fiske den fram. Rett over gata lå det en gammel tyrefekterarena som var bygget om til kjøpesenter, så den måtte vi utforske.

Utsikt fra toppen av Arenas de Barcelona.

Sjølfi-queens

Parc de Joan Miró – En park av sand, grønne trær og blomster. En stor lekeplass for små og store hunder som leker med hverandre og med seg selv. Det er veldig mange hunder her og det virker som om de har det så bra. De er rolige og snille og de fleste går løse. En harmonisk gjeng og det gleder to hundeglade mammahjerter <3

Tilde leker oksen Ferdinand og lukter litt på blomstene 🙂

Barcelona fra lufta ser ut som legoklosser. Det er firkant på firkant og alt ser likt ut. Hvilken firkant er vår?? Takke seg til gps!

Det ble tidlig kvelden på oss i går. Det hadde vært en lang dag og lite søvn, så senga var ekstremt god når vi kom oss tilbake på rommet. Vi lærte fort at det var veldig lytt her for naboene krangla så busta føyk. Godt vi ikke kan spansk!

 

En ny dag venter! Vi gleder oss.

Antall skritt gått første dag: 11762

 

Klem fra turtelduene
 

 

Barcelona her vi kåmm

Da satt vi på flyet på vei til Barcelona 😀

Microblading modell nr 16

I dag var det  Lena sin tur til å få mye bryn 😀
Dette er sååååååååå gøy 😀

Microblading modell nr 15

Dagens bryn  😀
Caroline var så heldig at hun hadde fått nye bryn i bursdagsgave av ei venninne 😍

7 år med jenta mi <3

Hurra for oss jenta mi 🙂

For 7 år siden i dag var jeg så heldig å få svaret JA da jeg spurte om du ville være kjæresten min 😍
Jeg har aldri hatt hatt det så bra sammen med noen eller elsket noen så inderlig høyt som det jeg gjør med deg.  Vi gjør så mye gøy sammen. Jeg syns vi er flinke til å holde liv i kjærligheten. Vi ser de små tingene. Vi gir hverandre oppmerksomhet og komplimenter. Vi krangler aldri. Vi tar hensyn til hverandre og er alltid der for hverandre. Vi er ofte på date. Og vi er på små kjærlighetsferier sammen. Gleder meg til vi skal til Barcelona om 13 dager  😘 Og på cachetur med combicampen i påsken <3 
Du er min aller beste venn og kjæreste!
Jeg elsker deg høyere enn sjokolade 🍫

Carina min <3